lördag 10 september 2011

Dag #1 på klubblags-EM



Från vänster:

Niclas Valfridsson; Jacob Mattson; Kristian Frost; Mohamed Aziz; Ahmed Aziz; Rasmus Hult; Amr Swelim

Igår checkade vi in på det mest bombade hotellet i världen, nämligen Europa Hotell i Belfast. Vi representerar alltså för tredje gången i Klubblags EM. Våra placeringar har varit: 5:a; 3:a; 5:a så vi får hoppas på en bättre placering i år. Det kommer att bli tufft men vi hoppas på det bästa.

Efter poänguträkning utav vårt lag blev vi seedade 6:a utav 17 lag. Vi blev direkt lottade mot de engelska mästarna Edgbaston Priory som är 7:e seedade. Vinst i denna match innebar direkt kvalifikation till placeringarna 1-6 och vid förlust skulle det innebära spel om 7-12 platsen. Så mycket stod på spel.

Vårt lag som skulle försöka slå engelsmännen var:

Kristian Frost

Amr Swelim

Rasmus Hult

Ahmed Abdel Aziz

Först ut var vår danske självutnämnde lagkapten Kristian Frost som skulle möta Joel Hinds som är 70:e rankad i världen. Kristian sa redan innan att det skulle bli en tuff match men hoppades på en jämn match, då de är ganska nära rankade varandra. Men tyvärr så kom inte Kristian igång alls medan Joel Hinds troligtvis gjorde sitt livs match. Allt gick in!!! Så redan direkt låg vi under 1-0 in matcher och som ni vet är det väldigt viktigt att man plockar game också i såna lagtävlingar, då det kan komma till game-räkning.

Amr Swelim spelade samtidigt och som han spelade. Amr som precis har börjat lira på touren igen efter en hälseneskada. 3-0 enkelt till oss men vi låg under pga fler tappade poäng. Så nu var det dags för Rasmus Hult och Ahmed ”Bolbol” Abdel Aziz att lira. Någon utav de var tvungen att vinna och den andra var tvungen att plocka några game i alla fall. Efter de två första matcherna kände vi att det nog kommer att bli svårt men försöka gick i alla fall. Rasmus skulle möta Anthony Graham som för två år sen vann JEM-U19. Men om vi börjar med Rasmus match så visar han klass som vanligt. Helt sjukt vad bra den killen är. Jag sitter ju som publik och följer matcherna och Rasmus överraskar mig varje gång han beträder banan. Blir förundrad varje gång. Han vinner de två första ganska lätt och i tredje börjar kampen då engelsmannen tar varje möjlighet att be om let. Men Rasmus ”Rocky Balboa Psyket” Hult går in och vinner ändå. Klass.

Samtidigt som Rasmus spelar, gör Ahmed Aziz en kanon match mot en engelsman som var en grym kämpe. Ahmed höll igång bollen hela tiden och spelade grymt bra.

Så vinst med 3-1 i lagkampen.

Bra jobb utav alla grabbar som gjorde oss i publiken väldigt glada.

Nu väntar alltså placeringarna 1-6 och första laget som står i vägen mot semifinal är det franska laget Valence. Klockan 10 imorgon. Så vi hoppas att att hela Squash-Sverige håller tummarna att det går vägen. De har 3st i Topp- 90 i världen bland annat Nicholas Müller och Greg Marché som etta och tvåa i deras lag. Det som är kul att se är att de nordiska lagen hejar på varandra bland annat sitter vi just nu med det norska laget HSK som har nått sin bästa placering någonsin, nämligen Topp-10 minst. Så ett stort grattis till HSK och Norge.

Just nu sitter vi på hotellet och försöker knyta så många kontakter som möjligt bland annat har vår lagkamrat Jacob Mattson börjat jämföra squashkärriärer med Peter Nicol…

Resultat:

Intersquash-Edgbaston

Kristian Frost 0 Joel Hinds 3 6/11 9/11 6/11

Amr Swelim 3 Chris Truswell 0 11/7 11/6 11/9

Rasmus Hult 3 Anthony Graham 0 11/4 11/5 12/10

Ahmed Abdel Aziz 3 Mike Edwards 2 8/11 11/8 11/7 5/11 11/8

Vid pennan/ Mohamed Abdel Aziz PR-Ansvarig för Intersquash

Inga kommentarer: