onsdag 18 november 2009

ÄNTLIGEN!!

Vi har spelat många jobbiga matcher på SSK genom åren och kanske inte alltid haft marginalerna på vår sida. Igår släppte det äntligen och vi kunde starta årets elitserie på bästa möjliga sätt.
Först ut var Jon mot Victo Carstenius. Matchen gick mycket fram och tillbaka och Jon såg länge ut att vara slagen. Men han tog sig samman och kämpade ner Victor. I avgörnade game var det ingen som helst snack utan Jon kunde spela ut och ta säsongens första poäng.
Nästa man ut var Mohamed mot SSK:s rutinerade Daniel Hirsch. Tyvärr kom Mohamed inte alls i spelet och det hjälpte inte att han inte alls var vän med den speciella banan.
I detta läge var utgången väldigt oviss. Rasmus hade vunnit dem senaste matcherna mot Christian Drakenberg men Draken är väldigt svårslagen på sin hemmabana. Enligt min mening gjorde Rasmus sin kanske bästa match på svensk mark. Han hade full koll på matchen och det är sällan man har sett Christian så utspelad. Rasmus släppte inte ner många bollar utan satte press konstant på sin motståndare och siffrorna talat sitt tydliga språk.
I sista matchen gjorde Foad comeback. Han va lite stel i början men när han väl kom igång var det inga som helst problem.

Stockholm SK - Intersquash Club 1-3

Christian Drakenberg - Rasmus Hult 5-11 4-11 8-11
Gustav Runersjö - Foad Hammouni 11-7 3-11 3-11 6-11
Daniel Hirsch - Mohammed Aziz 11-8 11-8 11-3
Victor Carstenius - Jon Folkesson 11-7 7-11 11-9 9-11 2-11


En väldigt bra start på säsongen. Nu till helgen står många viktiga poäng på spel då serien fortsätter i Linköping. Vi möter finalisterna från ifjol Malmö SRC och Team Göteborg. Framförallt matchen mot Malmö kommer att bli väldigt tuff, men vi hoppas plocka på oss så många poäng som möjligt här i inledningen av serien. Laget ändras lite till helgen då Bolbol ansluter.



Vi hörs i helgen

B

2 kommentarer:

Momen sa...

En mycket bra blogg med en mycket bra redaktör. Härligt med vinst igår och att vi lyckades vinna på SSK för första gången någonsin sedan Bill Hicklings tid i klubben när vi slog SSK 2 1997 i Div1 Östra. Som en utav laget vill jag först och främst tacka Jon Folkesson och Foad Hammouni för gedigna insatser med ett stort hjärta. Tyvärr kunde inte jag gå för fullt pga av de problemen jag hade med greppet och sen ville jag inte berätta det här igår men jag hade lite problem med mina skor också där det finns ett stort hål som gjorde att jag inte kunde trycka ifrån riktigt. Så nu vet ni varför jag torska. Rasmus Hult...en stor insats av en stor spelare. Sån dominans på bana 1 på Wittstocksgatan 16 har inte skådats sen Ronald Jonasson vann 18SM-Guld i rad. Tack till coachen, hjärnan och allt-i-allon i föreningen Ahmed Aziz.
En stor vinst som jag skrev tidigare. Men vi pratar mycket om laganda i laget. Tyvärr känner jag att det skapats vissa grupperingar i laget. Jag vill inte nämna några namn men Foad;Rasmus;Jon och Bolbol är en grupp och sen är det jag,Laurence,Kristian Frost och Amr Swelim. Jag hänger mest med de eftersom de behöver lite tips och tricks och de känner att de kan identifiera sig själva med min squashhistoria och squashkarriär speciellt att jag också blivit vald in i squashens hall of fame som nr.17 direkt efter daniel "legenden" forslund. Därför vill jag bara säga att jag känner mig lite mobbad i gruppen speciellt efter gårdagens svaga insats vilken jag ber om ursäkt för och som hände pga ovan nämnda orsaker. Men att retas efter en förlust är lågt. Är det för att jag är mörkast i laget kanske? Tråkigt att jag mobbas på grund av min hudfärg och för att jag lyssnar på hiphop. Speciellt av den som ska bära vårt in i det nya årtiondet och jag vill och kommer inte nämna några namn. (Rasmus Hult) Droppen är ju helt klart när jag går in på denna blogg och ser mot förmodan att tom min bror, Ahmed"Bolbol"Aziz har stavat mitt namn fel. Så långt ha gruppbildningen gått alltså. Jag gjorde en dålig match, ok, dåligt utav mig men vem minns inte min bragdmatch mot Harald "Hagge" Haglund där jag var nära att vända ett 0-2 underläge. Eller när jag som ung lovande junior, som tyvärr har fått min karriär ruinerad pga skador, slog samme Rasmus på bana 5
på legendariska Kampan (saknar den hallen alltså) 3-0 (9-1; 9-0; 9-0) Datumet var 1992-03-14. Men retade jag honom? Nej, det gjorde jag inte utan trots min ringa ålder så tröstade jag honom.
Det är tråkigt att jag måste skriva ett offentligt inlägg om det här men det är så jag känner.
Som ni kan se bryr jag mig egentligen inte så mycket om det som har hänt utan jag accepterar det faktum att jag gjorde en dålig match och får ta konskvenserna. Men att stöta ut en kille i laget är dåligt samt att utöva misshandel på banan också.(Jon drog racketet i pungen på mig 1995)
Men jag är inte bitter som sagt.
Ska bli kul att spela för klubben på lördag igen.
Med vänlig hälsning och med förhoppningar om förbättring för detta ska inte få svärta ner Intersquash Club märke(där tom jag när jag slår en backhand är avbildad).
Mohamed "Method Man" Aziz
Mohame

Unknown sa...

Fixa Amr Shabana till Case nu Intersquash så vi får århundradets match på svensk mark att se fram emot!