onsdag 23 september 2009

5a i Europa

Klubb-Em i gbg avslutades i lördags med en komfortabel 3-1 vinst mot Danmark. En riktigt stabil laginsats där alla ville avsluta tävlingen på ett bra sätt. Amr och Heikki spelade betydligt bättre än vad dem gjort tidigare och vann sina matcher komfortabelt med 3-0. Rasmus som varit i riktigt bra form i gbg hade inga som helst problem att även han vinna sin match med 3-0. Badr som hade extremt svårt att röra sig pga smärta och skador i både knän och ljumskar hade inte mycket att sätta emot sin danska motståndare.
Med facit i hand och några dagars perspektiv så måste vi ändå vara nöjda med tävlingen. Dem 4 lagen som kom innan oss är helt enkelt bättre än vad vi är. Sen är det viktigt att poängtera att vi aldrig gav oss utan åkte ut på en gameförlust mot det engelska laget Colets. Colets var i sin tur bara några poäng från en finalplats, så det var inte långt ifrån att vi fick spela om medaljerna.
Om man jämför med topp 3 förra året så är årets tävling betydligt starkare. Lagen som kom 1a,2a och 3a ( Paderborn, Odense och Vi ) slutade på en 4e,6e respektive 5e plats i år. 
Samtidigt hade vi stora förhoppningar inför årets tävling då vi från början anmält både Dylan Bennet och Amr Mansi i laget. Båda dessa kund epga av olika anledningar inte komma vilket givetvis innebar en försvagning av laget. Men samtidigt är det betydligt roligare att spela med ett lag som verkligen tar sin chans och kämpar i varje match, så som vi gjorde i år. När vi har haft vissa utländska spelare så har dem inte alltid levererat, utan vi har faktiskt haft störst framgång då vi haft den stommen i laget som vi hade i GBG. 
Amr kanske inte alltid gjorde dem bästa resultaten, men för oss visade han otroligt mycket karaktär när han valde att komma och spela denna tävling istället för att spela stora och viktiga PSA-tävlingar. Han visade vilja och visade hur duktig han är inte minst i sista matchen. Heikki som fick reda på att han skulle spela ca en vecka innan visada även han hur viktigt han är när han inte tvekade en sekund på att komma. Det finns få spelare som kämpar som Heikki. Rasmus visade ännu en gång att han aldrig gör en dålig insats i Intersquash-tröjan. Han tog meriterande segrar mot 2 squashlegendarer och som Jag skrev tidigare är han idag förmodligen Sveriges bästa squashspelare. Vi är väldigt glada att ha honom i laget.
Badr som inte kunnat träna på mer än 6 månader pga jobb bla bet ihop och kom ännu en gång och hjälpte laget. Det finns ingen som gjort eller kommer göra så mycket för Intersquash Club som Badr har gjort.Badr satte Intersquash CLub på squashkartan inte bara i Sverige utan även i Europa. Utan honom hade vi aldrig varit i den positionen vi är i just nu.Han hade ont i hela kroppen men bet ihop och gick in på banan för att laget behövde honom och för att han alltid vill hjälpa klubben. 

Jag vill passa på att tacka mina lagkamrater för en grym vecka, både på och utanför banan. Som vanligt hade vi otroligt kul och som vanligt gav vi vårat bästa. Vi har haft mycket stolpe in dem senaste åren så nu var det kanske våran tur med lite oflyt. 

Vi tar nya tag till hösten med ett lite annorlunda Elitserielag som ska göra sitt bästa för att vinna ännu ett SM-Guld.


/B

Inga kommentarer: