torsdag 27 mars 2008

Det Historiska Första SM-Guldet



Artikeln om det första SM-guldet någonsin för Intersquash: (skrivet av Bolbol)






Det historiska guldet

Intersquash Clubs resa mot det första av många sm-guld

Inför årets säsong var förväntningarna högt ställda på vårat herrlag.Laget hade värvat svenska landslagsmannen Rasmus Hult,finska landslagsspelaren Heikki Kononen samt den danska toppjunioren Kristian Frost.I laget fanns förutom sveriges bästa internationella spelare, vårat eget ankare,Badr Aziz även hans lillebröder Mohamed och Bolbol Aziz.
Säsongen började strålande för våran del då vi efter halva säsongen ledde serien med 6 poäng med 22 poäng av 24 möjliga.
När serien vände skulle vi åka ut till Gärdets squashhall för att möta Stockholms Squashklubb.Övermod samt lite väl mycket självförtroende ledde till vår första och som det sen skulle visa sig enda förlust för säsongen med 1-3.Dem flesta motståndarna var glada då det hade visat sig att vi inte var oslagbara.
Inför nästa match hade vi för att stärka vårt lag ännu mer hämtat in våran egyptiske etta Amr Mansi( 45a på VR). Det skulle visa sig vara en grymt värdefull värvning då detta ledde till att hela laget flyttades ner en plats vilket gjorde oss ännu mer svårslagna.
Den 27e februari fick då Amr göra debut på den svenska squashscenen med en enkel 3-0 vinst över Växjös Andre Wikström.
Efter förlusten mot SSK i Januari spelade vi fem raka matcher och vann samtliga med 4-0 inte en enda förlorad match vilket säger mycket om hur bra vi var under detta år.
Den sista matchen i grundserien var också den som var den som betydde mest för oss spelare.Vi skulle möta Roslagen SRC på bortaplan en match som vi aldrig vunnit innan.Denna match är det närmaste vi på Intersquash kommer ett derby så vi var otroligt laddade för den matchen. Heikki som spelade 4a hamnade snabbt i underläge mot före-detta Intersquasharen Mattias Backman med 0-2. Han visade dock sin styrka genom att vända matchen till en 3-2 seger vilket lade plattformen för en övertygande 4-0 seger.Rasmus spelade bra i sin comeback på roslagshallen då han besegrade Henrik Löfvenborg med 3-1.Mansi fick för första gången motstånd från ytterliggare en gammal Intersquashare Romain Tenant,men visade hur stark han är då han mer eller mindra kunde springa sönder Romain och en 3-0 vinst var i hamn.Badr hade sedan inga problem att göra saken ännu bättre och en 5e raka 4-0 seger var klar.
När serien var klar kunde man se att vi vunnit serien med 11 poängs marginal. Av 48 möjliga poäng vann vi 43, av 12 matcher vann vi 11.Vi hade avgjort serien när det var två matcher kvar redan vilket är ännu ett bevis på det briljanta året Intersquash Club har upplevt.
Slutspelet gick av stapeln i Malmö mellan den 11-12 maj 2007.Vi skulle möta det laget som kommit fyra i serien nämligen Roslagen och i den andra semifinalen skulle Malmö möta SSK.
Våran match började 1800 och först ut var våran 4a Kristian Frost samt 3an Rasmus Hult. Kristian besegrade Roslagens veteran Mattias Kallio enkelt med 3-0 och Rasmus tog ytterliggare en seger mot Henrik Löfvenborg med 3-1.I detta läge behövde vi ytterliggare 2 game för att segern skulle vara klar.Amr gick sedan in mot Romain hamnade i 1-2 underläge när Romain tyvärr skadade ryggen.Matchen var klar där och då men det hindrade inte Badr från att krossa C-J Löfvenborg med 11-1,11-1,11-9.
Finalen spelades lördagen den 12e maj 2007 klockan 1430.
Först ut var Kristian mot Ola Jangbecker. Kristian såg väldigt nervös ut inledningsvis vilket även berodde på psykningar både från Malmöpubliken samt från Ola själv.Efter att ha förlorat det första med 8-11 vände Kristian matchen och dem 3 sista gamen slutade 11-6,11-4,11-5.
Nästa man ut var Rasmus mot Alexander Pavulans.Rasmus har aldrig förlorat mot Alex och tänkte inte heller göra det nu.Efter ett jämt första game höjde sig Rasmus enormt och kunde vinna matchen med 11-9,11-4,11-3.
I detta läge behövde vi precis som i semifinalen ytterliggare 2 game när det återstod 2 matcher.
Amr som ligger mitt i sommarträningen och pga detta var lite matchotränad denna helg fick slita oerhört mycket mot tysken Stefan Leifels som gjorde en fantastisk match. Här spelades det squash på högsta nivå. Amr lyckades till slut knipa ett game vilket var oerhört viktigt för vår del.1-3 förlusten innebar att ställningen nu var 2-1 till oss i matcher samt att Badr bara behövde ett game mot landslagskollegan Sebastian Victor. Det kändes helt rätt att det var Badr som fick chansen att avgöra för oss då han har gett klubben så otroligt mycket.
Man såg tidigt att Badr var extremt laddad och Sebastian hade inte mycket att sätta emot.På den andra matchbollen satte Badr en backhand crossdrop som rullade ut från nicken för att springa ut till segerrusiga lagkamrater.

”Efter 36 år har en stor dröm slagit in.Jag har alltid drömt om att få se min klubb den bästa i Sverige och att få se mina söner vara delaktiga i det.Detta har jag nu upplevt.Jag vill tacka våra sponsorer,ingen nämnd ingen glömd,dem vet själva hur jag tacksam jag är för deras stöd.Utan deras stöd hade detta aldrig gått.Jag vill även tacka Intersquash Clubs spelare för deras insatser och engagemang i laget.Deras insatser är guld värda.
För min del känns det oerhört glädjande att vi efter 36 år lyckas visa att vi är bäst.”

Adel Abdel Aziz -Manager










Inga kommentarer: