måndag 14 april 2008

SSK-Intersquash 2-2




Sista matchen i grundserien mellan SSK och Intersquash på Gärdets Squashhall slutade 2-2 . Nu väntar alltså slutspelet där vi får möta ett annat sthlmslag nämligen Roslagen SRC.




Christian Borgwall- Heikki Kononen:


Matchen började med att lagens tvåor skulle mötas eftersom Heikki var tvungen att hinna med ett plan hem senare på kvällen. Han skulle möta Christian Borgwall. Christian höll uppe spelet väldigt bra de två första två gamen, då Heikki fick jobba på oerhört mycket i backplan. Christian dirigerade mycket av spelet medans Heikki inte fick bort honom från T:et. De två först agamen var otroligt jämna och trots Christians dominans så var det otroligt game och med lite flyt så kunde han ha plockat nåt av dessa gamen. Så där var det redan en tung uppförsbacke för Heikki. Han tog de två nästföljande gamen ganska komfortabelt genom att pressa Borgwall mer och mer längre ner i banan och gav honom inte chansen att komma upp till T:et vilket gjorde att Kononen kunde lätt vinna de nästföljande gamen mot en trött Christian. Tyvärr så blev Heikki lite för passiv vid den stora ledningen han hade i femte och föll tillbaka till ett för passivt spel och Christian kunde vinna i avgörande med 11-7 till slut.




Mårten Ahlstrand- Carl Waddington:


Näste man på banan var Carl "CW" Waddington som fick till uppgift att försöka slå SSK:s Mårten Ahlstrand. CW har varit sjuk ett tag och har inte hunnit spela så mycket, så det var en rostig Intersquashare som skulle spela. Och det blev en tuff match. Men man kan alltid lita på Carl att han alltid går in och gör och ger sitt bästa. Så trots att spelet inte var 100%igt så var det en stor kämpainsats vi fick se. Spelarna delade på de första fyra gamen och i femte så var det jämnt in i det sista innan Calle W kunde slå in ett dödande forehandslag och vinna med 11-9 i femte.




Victor Carstenius- Mohamed Abdel Aziz:


Näste man var Mohamed som skulle möta Victor Carstenius. Mohamed spelade stabilt hela matchen och hade kontrollen hela tiden och gjorde det som krävdes av honom. Spelet i sig var inget att hänga i granen men M var kontrollerad.




Christian Drakenberg- Rasmus Hult:


Sista matchen var alltså den som många hade väntat på nämligen den mellan svenske mästaren Rasmus Hult och Christian Drakenberg. De första två gamen var stenhårda där Christian kunde dra ifrån i slutet av gamen. Rasmus hamnade lite för lätt in i Christians "wait-and-see" spel så lagmedlemmarna ville se en lite mer aggressivt spelande Rasmus i det nästföljande gamet. Och så spelade han också. Ett otroligt varierande spel gav honom gamet med 11-5 där han fick Christian att röra på sig hela tiden. I fjärde gamet så kom Rasmus tyvärr i ett väldigt tidigt skede i ett stort underläge och Christian som för dagen var stabil som vanligt kunde vinna med 3-1.




Matchresultatet:


SSK- Intersquash 2-2


Christian Drakenberg- Rasmus Hult 11-8 11-8 5-11 11-2


Christian Borgwall- Heikki Kononen 11-9 12-10 7-11 2-11 11-7


Victor Carstenius- Mohamed Abdel Aziz 9-11 8-11 8-11


Mårten Ahlstrand- Carl Waddington 11-8 9-11 8-11 11-8 9-11

Inga kommentarer: