lördag 12 december 2009

Försenad update

Det har tagit lite tid men här kommer en liten update innan jul och nyårsfirandet.
Tyvärr slutade SM för några helger sen inte riktigt som vi på Intersquash hade hoppats. Tre spelare från Elitlaget och några lovande juniorer ställde upp. Tyvärr så hade juniorerna Nils Lindgren, Adam Forsback och Petter Bergstrand allt för lite rutin för att kunna störa deras motståndare. Synd då vissa av dem hade riktigt bra chanser att ta sig vidare.
Bolbol som spelade Herrar A tog sig till final men tyvärr blev det en liten genomklappning där och därmed var dagens första förlust ett faktum.
I Herrar Elit spelade Foad Hammouni och Rasmus Hult semifinal där Rasmus ännu en gång visade sig vara starkast. Dock måste vi hylla Foad för sin insats då han som oseedad tog sig till semifinal efter att äntligen ha besegrat landslagspelaren Carl-Johan Löfvenborg i 5 stenhårda game. Det var riktigt kul att se.
I finalen var det ännu ett möte mellan Rasmus och Christian Drakenberg. Tyvärr kom Rasmus inte upp i den nivån han har gjort dem senaste matcherna mot Christian samtidigt som Christian genomförde matchen på ett perfekt sätt. Det blev en 1-3 förlust och sammanlagt två silver och ett brons.

Nu tar vi en liten paus från squashen för att återkomma i mitten Januari då det är seriehelg på Kungliga den 16-17 Januari. Mer info följer men vi hoppas redan nu att många kommer leta sig till kungliga under dessa dagar.
För juniorernas är det säsongens höjdpunkt den 8-10 januari då det är Junior-Sm i Kristianstad. Vi hoppas på många bra resultat där.

God Jul och ett Gott nytt år önskar vi alla Intersquashare!!!

/B

onsdag 25 november 2009

Seriehelg i Linköping

Tyvärr kunde vi inte fortsätta på den inslagna vägen från i tisdags i Linköping. Man ska aldrig skylla ifrån men i sanningens namn hade vi svårt att ens få ihop ett lag. Både Foads lårskada som han drog sig på i tisdags samt Bolbols sjukdom som inte ville ge sig gjorde att vi fick slita för att få ihop 4 spelare. Iaf hade vi några klippor som ställde upp och dessa vill jag rikta ett stort tack till. Både Jon Folkesson och Anders Aquilonius tog en paus från viktigare saker för att ställa upp. Rasmus visade som vanligt vägen och hade inga problem att vinna sina matcher. Mohamed pressade landslagsspelaren Joakim LArsson i matchen mot Malmö och Foad kunde till slut komfortabelt vinna sin match mot Göteborg. Bolbol hade inte mycket att sätta emot mot Malmö och tyvärr var det lite för tufft både för Jon och Anders. Vi fick till slut med oss 3 av 8 poäng som vi givetvis inte är nöjda med.

Intersquash club - Malmö SRC 1-3

Rasmus Hult - Ola Jangbecker 11-5 11-5 11-8
Mohammed Aziz - Joakim Larsson 10-12 9-11 11-13
Ahmed Aziz - Alex Christensson 9-11 5-11 7-11
Jon Folkesson - Christoffer Olsson 4-11 8-11 4-11


Intersquash Club - Team Göteborg 2-2

Rasmus Hult - Carl-Henrik Ronge 11-6 11-2 11-2
Foad Hammouni - Artur Hedlund 3-1
Mohamed Aziz - Gustav Zackrisson 8-11 11-9 7-11 5-11
Anders Aquilonius - Håkan Andreasson 12-14 8-11 4-11

Nästa match är under seriehelgen den 16-17/1 på vår hemmaplan Kungliga Tennishallen. Vi lovar fler poäng då och förhoppningsvis kommer den ena eller andra förstärkningen.

En viktig sak att poängtera är att trots dem uteblivna framgångarna så var lagkänslan som alltid på topp. Vissa har misstolkat ett internt skämt som skrevs här på bloggen helt och gått in och påstått att vårat lag är sargat. Det känns tråkigt att folk skriver saker utan att verkligen kolla upp fakta. Det som skrevs går inte att misstolkas som allvar vi ville bara försäkra om att stämmningen som vanligt alltid varit på topp. Därför är jag övertygad om att vi blir att räkna med mot slutet av säsongen.

Nu i helgen håller vi tummarna för alla Intersquashare men framförallt för Rasmus som förhoppningsvis kan hålla i den fina formen han visat!



/B

onsdag 18 november 2009

ÄNTLIGEN!!

Vi har spelat många jobbiga matcher på SSK genom åren och kanske inte alltid haft marginalerna på vår sida. Igår släppte det äntligen och vi kunde starta årets elitserie på bästa möjliga sätt.
Först ut var Jon mot Victo Carstenius. Matchen gick mycket fram och tillbaka och Jon såg länge ut att vara slagen. Men han tog sig samman och kämpade ner Victor. I avgörnade game var det ingen som helst snack utan Jon kunde spela ut och ta säsongens första poäng.
Nästa man ut var Mohamed mot SSK:s rutinerade Daniel Hirsch. Tyvärr kom Mohamed inte alls i spelet och det hjälpte inte att han inte alls var vän med den speciella banan.
I detta läge var utgången väldigt oviss. Rasmus hade vunnit dem senaste matcherna mot Christian Drakenberg men Draken är väldigt svårslagen på sin hemmabana. Enligt min mening gjorde Rasmus sin kanske bästa match på svensk mark. Han hade full koll på matchen och det är sällan man har sett Christian så utspelad. Rasmus släppte inte ner många bollar utan satte press konstant på sin motståndare och siffrorna talat sitt tydliga språk.
I sista matchen gjorde Foad comeback. Han va lite stel i början men när han väl kom igång var det inga som helst problem.

Stockholm SK - Intersquash Club 1-3

Christian Drakenberg - Rasmus Hult 5-11 4-11 8-11
Gustav Runersjö - Foad Hammouni 11-7 3-11 3-11 6-11
Daniel Hirsch - Mohammed Aziz 11-8 11-8 11-3
Victor Carstenius - Jon Folkesson 11-7 7-11 11-9 9-11 2-11


En väldigt bra start på säsongen. Nu till helgen står många viktiga poäng på spel då serien fortsätter i Linköping. Vi möter finalisterna från ifjol Malmö SRC och Team Göteborg. Framförallt matchen mot Malmö kommer att bli väldigt tuff, men vi hoppas plocka på oss så många poäng som möjligt här i inledningen av serien. Laget ändras lite till helgen då Bolbol ansluter.



Vi hörs i helgen

B

tisdag 17 november 2009

Laget ikväll

Ikväll är det äntligen dags för Elitseriepremiär. Förrå veckan drabbades vi av ett litet problem då Bolbol blev sjuk. Han har inte lyckats bli helt frisk vilket innebär att Jon Folkesson hoppar in.

1. Rasmus Hult
2. Foad Hammouni
3. Mohamed Aziz
4. Jon Folkesson


Ska bli riktigt kul ikväll och vi hoppas alla på en bra start på säsöngen genom den första vinsten på många år ner i källaren.

/B

tisdag 10 november 2009

Snart dags!

Som ni själva märkt har det inte hänt mycket den senaste tiden på bloggen då serien inte kommit igång än. Dock är det nu bara en vecka kvar till årets första fight borta mot SSK. Säsongen har dock börjat och våra spelare har gjort blandade resultat. Det riktigt positiva är att Rasmus hittils har varit oslagbar. Han har vunnit Stockholm Open ( 3-1 mot Christian Drakenberg), DM ( 3-2 mot Romain Tenant efter att ha haft matchboll emot sig) och nu förra helgen Göteborg Open ( 3-0 mot Christian Drakenberg). Ska bli riktigt kul att följa Rasmus dem närmaste veckorna inte bara för seriens skull, utan så småningom är det även SM på Roslagshallen.
Resten av gänget har inte gjort några imponerande resultat men vi hoppas att formtoppen kommer nästa vecka. För första gången går Intersquash CLub in i en säsong utan klippan Badr Aziz så det ska bli intressant att se hur laget klarar sig , men det är givetvis ett stort avbräck!
Vi har även med diverse proffs aldrig lyckats slå SSK på bortaplan men vi hoppas att kunna ändra på detta nu. Det vore kul om några Intersquashare letade sig till Gärdets Squashhall och stöttade oss.
Matchen börjar tisdag den 17/11 klockan 1800. Vi återkommer nästa vecka med laget.

/B a.k.a Captain

onsdag 23 september 2009

5a i Europa

Klubb-Em i gbg avslutades i lördags med en komfortabel 3-1 vinst mot Danmark. En riktigt stabil laginsats där alla ville avsluta tävlingen på ett bra sätt. Amr och Heikki spelade betydligt bättre än vad dem gjort tidigare och vann sina matcher komfortabelt med 3-0. Rasmus som varit i riktigt bra form i gbg hade inga som helst problem att även han vinna sin match med 3-0. Badr som hade extremt svårt att röra sig pga smärta och skador i både knän och ljumskar hade inte mycket att sätta emot sin danska motståndare.
Med facit i hand och några dagars perspektiv så måste vi ändå vara nöjda med tävlingen. Dem 4 lagen som kom innan oss är helt enkelt bättre än vad vi är. Sen är det viktigt att poängtera att vi aldrig gav oss utan åkte ut på en gameförlust mot det engelska laget Colets. Colets var i sin tur bara några poäng från en finalplats, så det var inte långt ifrån att vi fick spela om medaljerna.
Om man jämför med topp 3 förra året så är årets tävling betydligt starkare. Lagen som kom 1a,2a och 3a ( Paderborn, Odense och Vi ) slutade på en 4e,6e respektive 5e plats i år. 
Samtidigt hade vi stora förhoppningar inför årets tävling då vi från början anmält både Dylan Bennet och Amr Mansi i laget. Båda dessa kund epga av olika anledningar inte komma vilket givetvis innebar en försvagning av laget. Men samtidigt är det betydligt roligare att spela med ett lag som verkligen tar sin chans och kämpar i varje match, så som vi gjorde i år. När vi har haft vissa utländska spelare så har dem inte alltid levererat, utan vi har faktiskt haft störst framgång då vi haft den stommen i laget som vi hade i GBG. 
Amr kanske inte alltid gjorde dem bästa resultaten, men för oss visade han otroligt mycket karaktär när han valde att komma och spela denna tävling istället för att spela stora och viktiga PSA-tävlingar. Han visade vilja och visade hur duktig han är inte minst i sista matchen. Heikki som fick reda på att han skulle spela ca en vecka innan visada även han hur viktigt han är när han inte tvekade en sekund på att komma. Det finns få spelare som kämpar som Heikki. Rasmus visade ännu en gång att han aldrig gör en dålig insats i Intersquash-tröjan. Han tog meriterande segrar mot 2 squashlegendarer och som Jag skrev tidigare är han idag förmodligen Sveriges bästa squashspelare. Vi är väldigt glada att ha honom i laget.
Badr som inte kunnat träna på mer än 6 månader pga jobb bla bet ihop och kom ännu en gång och hjälpte laget. Det finns ingen som gjort eller kommer göra så mycket för Intersquash Club som Badr har gjort.Badr satte Intersquash CLub på squashkartan inte bara i Sverige utan även i Europa. Utan honom hade vi aldrig varit i den positionen vi är i just nu.Han hade ont i hela kroppen men bet ihop och gick in på banan för att laget behövde honom och för att han alltid vill hjälpa klubben. 

Jag vill passa på att tacka mina lagkamrater för en grym vecka, både på och utanför banan. Som vanligt hade vi otroligt kul och som vanligt gav vi vårat bästa. Vi har haft mycket stolpe in dem senaste åren så nu var det kanske våran tur med lite oflyt. 

Vi tar nya tag till hösten med ett lite annorlunda Elitserielag som ska göra sitt bästa för att vinna ännu ett SM-Guld.


/B

lördag 19 september 2009

Vinst mot Ungern

Efter den tunga kvartsfinal finalförlusten mot England var det dags för spel om platserna 5-8 mot Ungern. Det blev vinst med 3-1, efter 3 stycken matcher som gick till 5 game. Amr och Heikki lyckades vinna sina fighter medans Bolbol gjorde en sämre insats och förlorade med 2-3. Rasmus fick sedan gå in och avgöra och hade inga bekymmer att spela hem en 3-0 vinst.

Idag väntar match om 5:e platsen mot Danmark. En viktigt match, då det inte bara är ett derby utan vi vill också avsluta tävlingen på bästa möjliga sätt. Det engelska laget vi förlorade mot i kvartsfinalen var endast 2 game från att gå till final, vilket visar att vi med det rätta flytet hade kunnat spela om högre placeringar. Nu ska vi avsluta tävlingen på ett bra sätt och försöka kämpa hem en 5:e plats. 1200 smäller det håll tummarna!!

Vi ställer upp med det bästa laget:

Amr Swelim
Badr Aziz
Rasmus Hult
Heikki Kononen


/B

torsdag 17 september 2009

Tung dag i Göteborg

Dagen började med gruppfinal mot europamästarna från Paderborn. Även i år var tyskarna för starka. Det Amr och Heikki var först ut. Tyvärr gick det inte bra för någon av dem utan vi fick sämsta tänkbara start då Amr inte kunde störa tyskarna etta Simon Rösner. Heikki lyckades få med sig ett game mot sin tyska motståndare som även han var för stark. Badr och Rasmus fick sedan gå in på banan. Rasmus gjorde som vanligt en riktigt bra match mot den tyska legenden Stefan Leifels som vi på Intersquash har fått möte en massa gånger då han även spelat för Malmö i serien. Det blev en stark och meriterande 3-2 vinst. Badr som inte kunnat träna ordentligt för denna tävling gjorde vad han kunde mot Tim Garner men matchen var i detta läge redan förlorad.

Intersquash-Paderborn 1-3

Amr Swelim-Simon Rösner 5-11,9-11,8-11
Badr Aziz- Tim Garner 10-12,4-11,7-11
Rasmus Hult- Stefan Leifels 11-7,16-14,4-11,9-11,11-7
Heikki Kononen- Lennart Osthoff 2-11,11-9,4-11,5-11



Detta innebar att vi ställdes mot dem engelska mästarna Colets. Detta lag var 3:e seedat och favoriter i vår kvartsfinal men vi skulle verkligen göra allt för att ge dem en match.
Först ut var Amr och Heikki. Heikki ställdes mot en väldigt duktig engelsman och hade tyvärr inte mycket att sätta emot. Amr lyckades till slut kämpa ner Scott Handley från England med 3-2. Rasmus gick sedan in mot den gamla Världstvåan Peter Marschall. Ännu en gång visade Rasmus vilken klippa han är. Med en stabil 3-1 vinst visade han att han förmodligen är Sveriges bästa squashspelare just nu. Badr var därmed tvungen att vinna sin match mot den duktiga Jesse Engelbrecht från Sydafrika. Badr slet och försökte men även här var Colets för starka. En tung förlust på gameräkning.

Intersquash-Colets 2-2 ( 6-9 game)

Amr Swelim-Scott Handley 6-11,11-8,11-13,11-8,11-5
Badr Aziz- Jesse Engelbrecht 11-13,9-11,6-11
Rasmus Hult-Peter Marschall 11-7,11-7,6-11,11-4
Heikki Kononen-Lee Drew 2-11,3-11,6-11


Givetvis väldigt tungt att förlora en kvartsfinal på gameräkning,men imorgon tar vi nya tag mot Ungern och siktar på 5:e platsen. Laget imorgon är

Amr Swelim
Rasmus Hult
Heikki Kononen
Bolbol Aziz

Hörs imorgon!!

onsdag 16 september 2009

Laget imorgon

Klockan 1000 imorgon ställer Intersquash upp med följande lag mot Paderborn:

  1. Amr Swelim
  2. Badr Aziz
  3. Rasmus Hult
  4. Heikki Kononen


Nu kör vi!

3-1 mot Göteborg

Vi fick en strålande start på tävlingen då Rasmus inte släppte många poäng och snabbt kunde spela hem första vinsten. Amr och Badr hakade snabbt på och släppte inte många poäng. Tyvärr hade inte Bolbol en lika bra dag utan förlorade med 1-3, lite onödigt.

Imorgon klockan 1000 är det dags för gruppfinal mot Paderborn. Vi har aldrig slagit dem men vi hoppas kunna ge dem en ordentligt match imorgon. Oavsett hur det går kommer vi imorgon eftermiddag att spela kvartsfinal. Vi har inte riktigt bestämt oss för laget till morgondagens första fight men nr vi vet kommer laget upp.

Dagens resultat

Amr Swelim- Artur Hedlund 11-6,11-2,11-3
Badr Aziz- Robert Magnusson 11-1,11-4,11-4
Rasmus Hult- Gustav Zackrisson 11-4,11-0,11-11
Ahmed Aziz- Håkan Andreasson 14-16,10-12,11-9,3-11


/B




















































/B

Europamästerskapen för Klubblag

Det har dröjt väldigt länge med en update iaf kommer det en nu. För inte så länge sen blev vi klara med det första träningspasset i GBG och vi går in i tävlingen klockan 16 där vi möter hemmalaget Team Göteborg på glasbanan. Det andra laget i vår grupp är dem regerande Europamästarna från Paderborn, Tyskland.
Heikki ansluter imorgon vilket betyder att laguttagningen blir väldigt enkelt:

1. Amr Swelim
2. BAdr Aziz
3. Rasmus Hult
4. Bolbol Aziz


Två lag gr vidare från gruppen därför är det direkt en ödesmatch som väntar oss där vi dock får anses vara favoriter.
Håll tummarna vi hörs efter fighten!!!

/B

onsdag 2 september 2009

Elitserien 2009/2010- Truppen

Dem svenska mästarna ställer upp med följande trupp kommande säsong


  • Amr Shabana
  • Amr Swelim
  • Amr Mansi
  • Laurence Delasaux
  • Rasmus Hult
  • Badr Aziz
  • Kristian Frost
  • Foad Hammouni
  • Mohamed Abou El Ghar
  • Heikki Kononen
  • Ahmed Aziz
  • Mohamed Aziz
  • Jon Folkesson
  • Petter Bergstrand
  • Nils Lindgren


  • / B

    söndag 30 augusti 2009

    En ny säsong

    Det har gått över 3 månader sen vi på Intersquash Club vann vårat 3:e Sm-Guld i Malmö. Så mycket har inte hänt sen dess, därför har det dröjt med en update.
    Nu har säsongen tagit fart igen och vi ser framemot en ny och spännande säsong. Det ska bli kul och inspirerande att göra ännu ett försök till att försvara SM-Guldet. Sen är det mindre än 3 veckor kvar till årets stora tävling, Champions League som i år spelas i Göteborg. Vi har hela tiden haft som målsättning att gå till final och väl där kunna genomföra en bra match som förhoppningsvis skulle kunna resultera i ett EM-Guld. Tyvärr har vårt lag drabbats av ett rejält bakslag då Dylan Bennett inte kommer att ställa upp. Han kommer inte heller att spela något mer i Elitserien. Vi önskar han lycka till på hans framtida äventyr. Med Dylan i laget hade vi nog varit en av favoriterna till EM-Guldet, nu blir det betydligt tuffare. Dels är det riktigt bra lag med samt att vi fram tills idag inte vet vilka vi kommer kunna ställa upp med. Inom en vecka vet vi säkert vilka som kommer att spela, men oavsett vilket lag vi ställer upp med ser vi väldigt mycket framemot att få representera Sverige i en EM-turnering på hemmaplan. Vi kom 3a förra året efter en grym laginsats och vi kommer att göra en minst lika bra laginsats i år.

    I dagarna blir även alla Elitserielag officiella. Vi väntar med att göra vårat lag officiellt, men vi kan redan nu garanetera att det blir några riktiga bomber.


    Hörs i dagarna

    / B

    måndag 25 maj 2009

    Det tredje Guldet!!!

    Det har nu gått snart 3 veckot sen vi ännu en gång lyckades vinna Elitserien. Här följer en försenad sammanfattning om slutspelet och om säsongen som varit.
    Årets säsong började med en stor seriehelg i Malmö i November. Vi kände direkt att vi skulle bli svårslagna i år då vi hade ett antal väldigt duktiga spelare i vårat lag. Helgen i Malmö var starten på en väldigt bra svit där vi vann 5 raka matcher och ledde serien efter att den kommit halvvägs. Vi vann dock väldigt få matcher med 4-0 ( endast 1 utav 5 matcher ) och på så sätt ryckte vi aldrig ifrån i tabellen utan det var rätt jämt.
    Andra halvan av serien blev förmodligen den sämsta vi haft under dem senaste årens dominans. Endast 1 vinst på dem 5 sista matcherna innebar att vi halkade ner till en tredje plats när serien var färdigspelad. Vi förlorade även mot Roslagen SRC med 0-4 på Kungligas banor ( där vi aldrig förlorat innan ) så givetvis visste vi att vi var tvungna att rycka upp oss rejält när det var dags för slutspel. Mycket hade även att göra med att flera viktiga spelar inte var tillgängliga alltid när vi behövde dem ( Badr Aziz i Egypten, Rasmus Hult i USA etc)
    Vi fick i semifinalen chans till revansch mot Roslagen SRC. Matchen spelades på glasbanan i Malmö och här var det ingen snack om vilket lag som var det bättre laget. Badr var först ut mot Henrik Löfvenborg. Detta blev en jämn drabbning men Badr lyckades vinna dem viktiga poängen och matchen med 3-1, efter att ha tappat ett väldigt jämt tredje game. Badr har inte kunnat spela så mycket pga hans jobbsituation i Egypten, men lyckades visade karaktär när han kämpade hem denna viktiga seger för oss. Nästa man var Amr Mansi som klarade av Roslagens Christof Labit på ca en kvart med en enkel 3-0 seger. I detta läge behövde vi 2 game till. Vår etta Amr Swelim som hade en stukad fot i Malmö kunde därför gå in avslappnad och efter att ha gått upp i ledning i matchen mot Roslagens Romain Tenant med 2-1 var saken klar. Skönt för Amr med vinst, då det var väldigt tveksamt om han kunde vara med i slutspelet. Sista matchen var betydelselös och även här var vi starkare, då Dylan Bennett ,efter några riktiga klassbollar lyckades besegra Carl-Johan Löfvenborg med 3-1.

    Intersquash Club - Roslagen SRC 4-0
    Amr Swelim - Romain Tenant 11-7 6-11 12-10 11-8
    Dylan Bennet - Carl-Johan Löfvenborg 6-11 11-3 11-8 11-7
    Amr Mansi - Christophe Labit 11-7 11-1 11-9
    Badr Aziz - Henrik Löfvenborg 11-9 11-2 8-11 11-9


    Lördagen den 9/5 var det återigen dags för final mot Malmö SRC. Första året vi vann, gick slutspelet också i Malmö så vi hade bra minnen med oss härifrån. Först ut var Badr mot Johan Detter. Efter att ha vunnit ett väldigt långt andra game kunde Badr öka tempot och vinna matchen med 3-0. Viktigt att Badr vann med 3-0 för att underlätta för oss andra i laget. Nästa man in var Amr Mansi mot Sebastian Victor. Dem har spelat ett antal gånger och Sebastian har alltid lyckats knipa ett game. Amr ville denna gång ha en snabb match, vilket han också fick. Amr gjorde sin bästa match för säsongen då han sprang hem en stabil 3-0 vinst. I detta läget behövde vi 1 game till. Kanske spred sig en känsla av att saken var klar. Malmös etta Gilly Lane gjorde allt för att hålla matchen vid liv genom en väldigt stabil 3-0 vinst mot våran etta Amr Swelim. Amr kunde helt enkelt inte ladda om efter sin skada. Då var det upp till Dylan Bennett att gå in och avgöra för oss mot Malmös Joakim Larsson. Dylan gick snabbt enkelt upp till en 10-6 ledning men slappnade av lite för tidigt. Vid ställningen 10-10 visade Dylan att han kunde höja sig ett antal snäpp och kunde till slut slå in matchbollen och det tredje guldet var ett faktum. Det blev inte lycka mycket glädjescener som förra året, men känslan var minst lika bra när vi tog emot våra medaljer och pokalen.

    Malmö SRC - Intersquash Club 1-3
    Gilly Lane - Amr Swelim 11-8 11-8 11-7
    Joakim Larsson - Dylan Bennet 10-12 11-5 8-11 (bäst av 3)
    Sebastian Viktor - Amr Mansi 4-11 9-11 1-11
    Johan Detter - Badr Aziz 6-11 12-14 2-11


    Som vanligt är det en stor ära och fröjd att få vara en del av detta lag. Vi visade igen att vi är bäst inte bara på utan även utanför banan. Det är otroligt kul att få vara en del av detta lag, då vi har en fantastisk sammanhållning och så otroligt kul ihop. Att sedan alla i lag i serien förmodligen ogillar oss mest gör det hela ännu bättre.
    Jag vill avsluta med att tacka alla som var på plats i Malmö för denna magiska helg. Jag vill även rikta ett stort tack tilla alla spelare som slet under seriens gång, men inte kunde vara med i slutspelet. Alla visade karaktär när det gällde som mest och vi är nog alla överens att det bästa laget vann. Ett stort tack bör som vanligt även riktas mot våra sponsorer som alltid stöttar oss när vi behöver.

    Nu ser vi framemot att få representera dem svenska färgerna vid Europacupen som spelas i Göteborg i mitten av September. Vi hoppas att många Intersquashare tar sig dit, för Jag kan lova att det kommer at skrivas ett nytt kapitel i vår fina historia då.


    För Intersquash Club

    Bolbol Aziz

    måndag 11 maj 2009

    Tankar om svensk squash framtid

    Vi på Intersquash är precis hemkomna ifrån vårt tredje raka SM-Guld efter finalspel mot det unga och hyllade Malmö SRC som har gjort det otroligt bra under hela säsongen men de kunde inte stå emot vårt drömlag. Så först och främst skulle jag vilja tacka dessa för en otroligt väl genomförd final samt också gratulera vår grannklubb Roslagen SRC till bronsplatsen och att det alltid är lika roligt att spela tuffa matcher mot de.

    Enligt mig så är det otroligt kul att läsa alla dessa idéer och funderingar som dyker upp och hur man ska försöka forma en bättre framtid för svensk squash. Mycket ha varit kring hur Elitserien ska formas i framtiden så att svensk squash inte ska bli lidande och där har det pratats mycket om de utländska spelarna som tas in. Just tanken på begränsa antalet utländska spelare precis som de gör inom den tyska ligan är bra. Men här finns det ett stort problem: i Tyskland finns det en otrolig bredd av spelare som håller en klass som är värd att kallas Elitserieklass. Tyvärr har vi inte den bredden i dagens Elitserie. Elitserien måste vara en serie där de bästa ska möta de bästa. Och just nu står vi inför ett väldigt stort problem inom svensk squash då det inte finns några spelare. Just nu om man kollar till de bästa 12 spelare vi har just nu i Sverige är en två-tre spelare som är 25 eller under. Resten är 29 år eller äldre. Och i Sverige finns det bara dessa 10-12 som verkligen kan spela squash på en sådan nivå som jämförelsevis kan kalls Elitserien. Elitserien genererar inte några pengar och man kan ju fråga sig om seriösitetsnivån om man skulle begränsa alla lag till en utlänning. En utlänning innebär för mitt lag att jag skulle bli tvungen att spela. Men i mina ögon är det en stor skandal att en person som inte har tränat squash på 5-6 år ska ens ha möjligheten att spela i en serie som ska vara landets bästa. Vi på Intersquash beslutade oss för tre år sedan att antingen göra en satsning eller lägga ner vårt lag. Alla bestämde sig för att det vore väldigt kul om vi kunde vinna och då fick vi göra vissa värvningar för att lyckas uppnå vissa mål. Vi har tagit hjälp av våra drygt 100 medlemmar som tycker att det är extremt roligt och inspirerande att kunna komma ner och titta på Elitseriematcher och därmed även få mycket inspiration till deras egna squash. Sedan har vi haft mycket flyt också med de spelare som spelar med oss. De är alla Badr Abdel Aziz vänner och har tyckt att det varje gång är otroligt kul att komma och spela för klubben Intersquash och ha otroligt kul med ett lag. Till exempel så tror jag att alla märker att vi på Intersquash har en otrolig laganda, där alla verkligen ger allt för varandra. Elitserien har under de senaste åren utvecklat sig till en någorlunda professionell serie där Sveriges bästa får möta många som är proffs på riktigt. Vi bestämde oss för tre år sen att vi vill försöka vinna så mycket som möjligt och då gör vi det också genom att hämta in de spelare vi känner kan ge oss segern. Det är en professionell inställning. Squash i Sverige ligger just nu i botten och det känns som att det mer är en social tillställning mer än en elitsatsning. Det är därför jag tror att det nog vore förödande för squashen om man skulle förändra antalet utlänningar. Tyvärr finns det inte tillräckligt bra spelare i detta land. Många säger att juniorerna blir lidande. Men handet på hjärtat vilken klubb eller klubbar har en idag ett gäng juniorer som redan i åldern utav 16-17 skulle platsa i något lag i Elitserien. Malmö är den enda klubben i Sverige som har ett par juniorer som hävdar sig bra. Mycket tack vare satsningen på juniorverksamheten genom Squashgymnasiet och John Miltons influens på svensk squash. Men samtidigt måste man kolla på hur bra svenska juniorer egentligen är. Både U-15 och U-17 gjorde ju inte direkt underverk under de tävlingar de ställde upp i. Är de tillräckligt bra då är vi de första som skulle sätta in de i laget för att de skulle få spela. Men just nu finns inte en enda klubb i Sverige förutom Malmö då, som för övrigt bara hade en junior i uppställningen, som har några bra juniorer alls. Om vi i Sverige har det här problemet med juniorerna, lägg ner Elitserien för ett tag och sen startar vi upp den igen när varje klubb har 4 juniorer som skulle kunna representera klubben. För om Elitserien ska vara en kul grej, då kan vi ju ha en slags korpen-serie där alla får vara med och därmed också skulle bli en social sak utav det hela. Skulle inte Elitserien ha sina utlännigar finns en risk att värdet utav Elitserien skulle sjunka drastiskt. Jag skulle till och med kunna säga att dambasketen eller till och med dambandyn har en seriösare elitsatsning än den vi har på Elitserien. Jag kan vilken dag som helst säga att jag hellre ser en framtidsman som till exempel Johan Detter möta Badr Abdel Aziz och få den inspirationen och den sparringen att möta en bättre spelare än att han skulle möta någon annan som inte håller någon kvalitet alls och få vinna hur lätt som helst. De tycker säkert att det är mycket roligare också. Publiken efter att de såg Drakenberg-Swelim på Gärdets Squashhall var helt i extas över att ha sett en sådan bra squashmatch. Och för Drakenberg tror jag att det är mer inspirerande att spela med proffs som är ute och tävlar och tränar på heltid.  Sedan vill jag återkoppla till det jag skrev om att Sverige inte har några spelare vilket är helt sant. Till och med om alla stockholmsklubbar skulle försöka bilda ett slagkraftigt och ett elitserievärdigt lag i andra sporters ögon med 6 spelare så skulle inte det gå ihop. Det finns inga spelare i Sverige just nu. Om vi skulle börja värva utav varandra så skulle vi bara urholka Elitserien. Om vi tittar tillbaka Elitseriehistorien så hittar vi det oslagbara Linköpingslaget som vann 9 år i rad med nästan bara svenska spelare. Inte så konstigt, de höll klassen alla utav deras fyra spelare var typ topp sju i Sverige under alla dessa år. Men för 10 år sen hade vi en helt annorlunda bredd än den vi har nu. Och det är lite synd. Men en Elitserie är en Elitserie och de bästa ska spela. Och vi på Intersquash vill vinna men inser också att med de spelare vi har i klubben på hemmaplan så skulle vi inte ha en chans att fightas om medaljerna. Därför hämtar vi hem dessa utlänningar som VILL spela för oss eftersom de tycker att det är roligt att komma till Sverige och företräda Intersquash. Vi tar Elitserien seriöst och en seriös satsning innebär att vi i dagens situation måste hämta hem dessa spelare eftersom vi vill vinna och företräda Sverige på ett bra sätt under Klubblags-EM som nu också går på hemmaplan i Göteborg.

    Om nu Squashsverige tycker att det är jobbigt med att vi tar hem ett sådant drömlag som gör en sån otroligt bra reklam för squashen och som även innebär att våra bästa för mäta sig med riktiga proffs som spelar squash på heltid och som får svenskarna att oftare kunna bevittna bra squash så förstår vi den ståndpunkten. Men då kommer vi inte deltaga i framtiden eftersom vi inte har spelare.

     

    Med vänliga hälsningar,

     

    Mohamed Abdel Aziz

    Stolt Svensk Mästare och Spelare för Intersquash Club

    Författare utav Intersquash tankar i denna fråga. 

    lördag 9 maj 2009

    SM GUUUUUUUULD!!!!!!

    För inte så länge sen vann vi vårat tredje SM-Guld. Matchen vanns rätt enkelt.

    Då vi är upptagna och trötta nu kommer en update i veckan


    B

    SM-Final

    Om ca en och en halvtimmer är det dags för den tredje SM-Finalen i Intersquash Club's historia. Vid dem två tidigare finalerna har Malmö varit våra motståndare. Båda matcherna har också resulterat i vinst, så vi vet fortfarande inte hur det känns att förlora en SM-Final.
    Vi ställer upp med samma lag som igår och går in i matchen med väldigt mycket självförtroende. Stämmningen och sammanhållningen har varit på topp hela helgen och vi känner att vi blir svårslagna idag om alla gör sitt jobb till 110%.


    Kommer att uppdatera efter matchen. Nu får alla Intersquashare hålla tummarna.

    Nu kör Vi!!!!!

    B

    fredag 8 maj 2009

    Monstervinst

    Idag började slutspelet i Malmö. Det kommer en ordentligare update ikväll då vi strax för en lagmiddag.
    Vårat lag är kanske det bästa laget som någonsin har spelat i serien där vi har 4 spelare bland världens 103 bästa.
    Matchen mot Roslagen var våran chans för revansch efter att vi åkt på förlust senaste gången. Och som vi tog den.
    Badr var först ut. Han har varit i Egypten den senaste tiden och inte spelat en match på ett tag, men visade vilken klippa han är. Det var visserligen tight matchen igenom mot Roslagens Henrik Löfvenborg men när det väl gällde kunde Badr höja sig och vinna med 3-1. Nästa man var Amr Mansi mot Christoph Labit och här var det ingen snack om saken, en enkel 3-0 vinst. Nu var det dags för ettornas match mellan Amr Swelim och Romain Tenant.I detta läge behövde vi 2 game till. Amr har en skadad fot som inte hunnat bli helt frisk så vi var lite oroliga. Dock bet han ihop och lyckades kämpa ner Romain efter några riktiga klassbollar. Han visade varför han är en topp 50.
    Sista matchen var betydelselös mellan C-J Löfvenborg och Dylan Bennett. Båda spelarna bjöd på bra spel och till slut tog Dylan hem matchen med 3-1.
    Imorgon väntar final mot antigen Malmö SRC eller Växjö SK. Fullständiga reslutat kommer ikväll.

    B

    onsdag 6 maj 2009

    Mot det tredje Guldet

    Om 2 dagar är det äntligen dags för årets Slutspel. För oss på Intersquash börjar resan imorgon kväll då stora delar av truppen landar i malmö. Första matchen är Semifinalen mot Roslagen SRC klockan 1630 på Fredag. Väldigt kul är att matcherna kommer att spelas på glasbanan. 
    Matchen mot Roslagen blir förmodligen en väldigt tuff match. Vi anser att dem på pappret kanske e den svåraste motståndaren. Sist vi mötte dem blev vi mer eller mindre utspelade på våran egna hemmabana så revanschlusten är stor.Dem har ett väldigt jämt lag men har framförallt en väldigt bra 4:a och 1:a i Henrik Löfvenborg resp Romain Tenant. Dock är tron på oss själva väldigt stor och efter att ha slagit ut Roslagen dem senaste 2 åren.Vi anser att vi har bättre spelare på varje position och att vi ska vara ett bättre lag är vi helt övertygade om. Vi ser framemot att visa det på fredag.
    I den andra semifinalen möts hemmalaget Malmö SRC och Växjö SK.Malmö är efter ha vunnit grundserien lite favoriter men får Växjö ihop deras bästa lag blir dem väldigt svårslagna. Malmö har givetvis stor fördel av hemmabana dock ska man inte underskatta Växjö. 
    I slutändan kvittar det för oss hur det går i den andra matchen. Vi åker till Malmö för att vinna våra matcher och för att vinna vårt tredje SM-Guld. För 4 år sen hade vi svårt att få ihop ett lag till matcherna och lyckades alltid placera oss på en av dem sista platserna. Det är väldigt roligt att se hur vår klubb har utvecklats dem senaste åren. I helgen hoppas vi skriva ett nytt kapitel i vår klubbs historia. Alla är taggade och redo för uppgifterna och vi är väldigt optimistiska.
    Angående laguttagningen har vi valt att skicka ner 6 stycken spelare till Malmö. Vi har valt ut dem spelarna som vi tror har bäst chans att ta hem guldet igen. Tyvärr är en av våra mest givna spelare, Rasmus Hult, fortfarande i USA och kommer inte kunna medverka i Malmö. Ett stort avbräck för oss då Rasmus sällan gör en dålig match för Intersquash. Vi har dock en väldigt bred trupp med många bra spelare så nu får bara någon annan kliva fram. Alla har en roll i laget på och utanför banan och om vi alla gör det vi ska kommer vi bli svårstoppade.
    Det exakta laget lämnar vi som vanligt först ut på matchdagen så nu finns det inte mycket mer att skriva. Vi hoppas att alla Intersquashare håller tummarna i helgen. 
    Jag avslutar precis som Jag avslutade för exakt ett år sen. 


    " What we do in life echoes in eternity"


    Nu kör vi!!!! 

    B

    måndag 20 april 2009

    Lite Info angående slutspelet

    Det börjar närma sig säsongsavslutningen och därmed också slutspelet. Spelplats i år är Malmö, där glasbanan kommer att vara uppställd.
    Vi börjar på Fredag den 8/5 mot Roslagen SRC kl 1630. Efter vår match följer den andra semifinalen mellan Växjö SK och hemmalaget Malmö SRC.
    Dagen efter, på lördag den 9/5 spelas först match om 3:e pris klockan 1100 följt av finalen klockan 1300. Vår förhoppning är givetvis att spela final och det känns väldigt kul att det börjar närma sig nu. I dagarna kommer laget att bli uttaget, men vi kan redan nu säga att vi tror mycket på oss själva och tror vi blir svårslagna.

    Återkommer med tankar och lag när det börjar närma sig.

    B

    tisdag 10 mars 2009

    Avslutning på serien

    Nu har grundserien avgjorts. Vi fick med oss 7 av 12 poäng i helgen vilket var godkännt då vi hade ett kraftigt försvagat lag. Om man ska sammanfatta säsongen så här långt så får man väl säga att det varit en godkännd säsong. Vi slutade 3:a vilket egentligen inte är bra, då vi haft som mål att vinna serien. Många onödiga poäng har slarvats bort då våra spelare ofta inte haft den rätta inställningen. Man kan väl säga att dem som skött sig varit Mohamed, Rasmus, Badr och Heikki. Alla har gett 110 % hela tiden vilket varit väldigt bra. Amr Swelim gjorde bra ifrån sig efter den något tveksamma debuten. Tyvärr har både Dylan och Mansi stundtals inte varit tillräckligt bra men förhoppningsvis rycker dem upp sig efter den katastrofala insatsen mot Roslagen. Jon gjorde debut förra helgen och gjorde det väldigt bra. Han hade rätt inställning och det är egentligen det ända vi begär när man spelar i vårat lag. 
    Folk kan tro att vårat lag inte har någon bra sammanhållning då vi har väldigt många utlänningar i laget. Sanningen är att dessa utlänningar egentligen bara kommer och spelar för att dem passar in i laget och för att vi har så otroligt kul ihop. Vi har haft samma stomme i tre år nu och som vi alla vet har resultatet varit fantastiskt. Det märks dock att vissa måste börja ta mer ansvar då tex Rasmus och Badr inte är tillgängliga. Jag är rätt säker på att vi är just det laget ingen vill ska vinna och det gör oss ännu mer sugna på att vinna och försvara SM-Guldet. Sanningen är att dessa utländska spelare inte begär så mycket utan dem kommer just för att det är kul. Givetvis ska man ha kul men det är otroligt viktigt att inställningen skärps bland alla inför slutspelet. Har vi rätt inställning finns det inget lag som kan rå på oss tror jag. Kanske låter kaxigt så här 2 månader innan slutspelet, men vi har en enorm tro på oss själva och vet att vi är otroligt svårslagna. Vi har inte förlorat många matcher dem senaste säsongerna och vi har gång på gång visat att vi är som bäst när det gäller.
    Vi får chans till revansch mot Roslagen SRC i semifinalen och vi är glada att vi får den chansen, så vi kan ställa ordningen till rätta igen.

    Vi hörs snart

    Bolbol - Captain

    fredag 6 mars 2009

    Katastrof

    Alla som spelar squash har säkerligen hört mycket om matchen i tisdags. Därför väljer vi att inte skriva något annat än att det var för dåligt. Att vika ner sig på det viset på hemmaplan är oacceptabelt. Ända som får godkännt för en fantastisk kämpainsats är Mohamed. 
    Efter lite snabb matte så kan man konstatera att vi behöver 4 poäng för att vara klara för slutspel. Jag hoppas verkligen att vi tar oss i kragen efter läxan som vi fick i tisdags.

    Laget hela helgen blir

    1. Amr Swelim
    2. Heikki Kononen
    3 Mohamed Aziz
    4. Jon Folkesson

    Bolbols knän har sagt ifrån helt och han kan inte ställa upp.

    Hoppas på betydligt bättre inställning ( likt Mohameds i tisdags ) så vi rycker upp oss.


    B

    tisdag 3 mars 2009

    Laget ikväll

    1. Dylan Bennett
    2. Amr Mansi
    3. Mohamed Aziz
    4. Bolbol Aziz


    Hörs efter fighten

    B

    måndag 2 mars 2009

    Årets sista Derby

    Imorgon kväll börjar en vecka med många matcher på Kungliga. Till helgen är det stor Elitseriehelg där alla lag kommer upp till Stockholm. Det är även sista omgången så många viktiga poäng står på spel.
    Men imorgon har vi först en väldigt viktig match mot Roslagen SRC som kommer med toppat lag. Sist vann vi med 3-1 men då hade både vi och dem helt andra lag än dem som förväntas spela imorgon så det blir en helt ny match. Vi är mer eller mindre klara för slutspelet men varje poäng är viktig.Några av våra bästa spelare kommer närvara så vi hoppas på mycket publik på Kungliga imorgon som hejar fram oss då detta kommer bli en väldigt tuff match och bra match.

    Återkommer med laget imorgon

    1800: Intersquash Club- Roslagen SRC

    B

    Elitserien

    Vi har den senaste tiden varit dåliga med att uppdatera då vi varit väldigt upptagna,dock kommer en liten update här.
    Matchen mot SSK slutade "som vanligt" 2-2. Det såg länge väldigt bra ut men ytterliggare en gång visade SSK att dem är svårslagna på hemmaplan, iaf när dem möter oss. Heikki och Badr hade inga som helst problem att slå Gustav Runnesjö samt Foad Hammouni. Mohamed hade 2-0 i sin match mot John O'donnell men kunde inte knyta säcken. Det måste dock påpekas att John i sista game hade ett otroligt antal felträffar som gjorde Mohamed frustrerad.
    Amr Swelim gjorde sin Intersquash debut och även han hade svårt att bemästra banan på Gärdet Squash. Det måste dock tilläggas att Christian Drakenberg gjorde en fantastisk bra match som resulterade i en 2-3 förlust får våran etta.

    Resultat:


    Stockholms SK-Intersquash Club
    MS1
    Christian Drakenberg
    -
    Amr Swelim
    9-11 11-8 14-12 7-11 11-9MS2
    Foad Hammouni
    -
    Badr Abdel Aziz
    5-11 2-11 9-11MS3
    Gustav Runersjö
    -
    Heikki Kononen (F)
    3-11 4-11 7-11MS4
    John Odonnell
    -
    Mohamed Abdel Aziz
    5-11 9-11 11-8 11-6 11-6




    tisdag 10 februari 2009

    Case Swedish Open

    Det var ett antal Intersquashare som var i farten förra helgen i Linköping. Några av våra yngsta var på plats. Linnea Wallstén, våran lovande 12åring, valde att delta i den betydligt tuffare klassen flickor u 17 och fick det givetvis väldigt tufft. Dock pressade hon sin 3 år äldre motståndare och lyckades tom plocka game. Hanna Lishajko lyckades komma på en andra plats i flickor u13 efter att ha vunnit en match och förlorat en match. Nick Errington valde även han att delta i en klass över sin egna, i pojkar u13. Även han fick det tufft när han förlorade mot den svenska mästaren Axel Pallinder frånVäxjö, men han visade hur mycket han har gått fram den senaste tiden. Kul att våra juniorer har börjat tävla allt mer och mer, det bådar gott inför framtiden.
    Det deltog även ett antal spelare från Elitserielaget och alla skötte sig galant. Mohamed Aziz lyckades ta sig till final i Herrar A efter två bra vinster på lördagen. På söndagen var hans finska motståndare för bra och Mohamed föll i tre raka game.
    I elitklassen hade Heikki tagit sig från Helsingfors för att representera våran klubb. Han började med att enkelt besegra Stefan Adamsson i åttondelsfinalen, för att senare på kvällen slå ut topp-seedade C-J Löfvenborg från Roslagen med 3-2. Det var första gången som Heikki lyckades slå C-J, vilket var väldigt bra. I semifinalen skulle han möta sin landsman och Finlands tvåa Mathias Toumi, en spelare han aldrig heller slagit. Mathias var den fräschare spelaren efter Heikkis tuffa kvartsfinal och var storfavorit till vinst. Ytterliggare en gång visade Heikki att han är en kämpe och lyckades till slut efter över en timmes spel kämpa ner sin landsman med 3-2.Väldigt imponerande av Heikki som verkar ha toppat formen, något som bådar gott inför kommande seriematcher. I finalen var sedan Christian Drakenberg för bra men en väldigt bra insats av våran Ivan! Grattis!
    Även vårat ankare Badr Aziz deltog i tävlingen, dock i den stora PSA tävling, där han hade fått ett Wild-Card till huvudtävlingen. Lottningen kunde knappast blivit tuffare för Badr då han ställdes emot världsfemman och Englands etta James Willstrop som förra året vann hela tävlingen. Badr visade dock att han kan spela fantastisk squash o pressade James väldigt mycket. Siffrorna blev 7/11; 9/11; 7/11 och det var otroligt kul att se våran egna Intersquashare genomföra en sådan insats.

    Nästa vecka tisdag drar Elitserien igång igen, då vi möter Stockholms SK på bortaplan. Deras banor är otroligt svårspelade och vi har trots dem senaste årens dominans, aldrig lyckats vinna där. Vi kommer ha ett bra lag på plats denna gång och hoppas bryta den negativa trenden , så det vore kul om vi hade lite supportar på plats som kunde stötta oss. Mer info om laget kommer matchdagen.

    Vi cs snart

    B

    tisdag 27 januari 2009

    Lite Squashfunderingar...

    Sitter på mitt jobb och har inte så mycket att göra och då Bolbol har skött äran med att driva denna sida på ett utomordentligt sätt så kände jag att det kanske var dags för mig att skriva något...
    Förra helgen så började som Christian Drakenberg säger "den längsta SM-tävlingen någonsin". Man spelade ut alla klasser och kommer nu på fredag att spela semifinaler och på lördag spelas finalen. Våran egen Badr Abdel Aziz är andra seedad och möter i semin sverigefyran Foad Hammouni från SSK och Sverigeettan Christian Drakenberg från SSK möter Carl-Johan Löfvenborg från Roslagen som är Sverigefemman. De stora favoriterna är som senare år Draken och Bobos (som är Badrs nya smeknamn bland kompisar ;) ) Tänker nog hålla mig från att tippa utgången av denna förväntade final då det ändå är min bror som kommer att spela. Förhoppningsvis blir detta en grym final med underbart spel från båda som gör att squash äntligen får den uppmärksamhet som den verkligen är värd. Man kommer att sända ett sammandrag från squashen på söndag tror jag klockan 16 och då man sänder ett sammandrag från hela SM-veckan med de olika sporterna. Detta var ju från början en väldigt god idé...lite synd bara att helgen blev så uppdelad att det kanske kommer att vara ganska glest i publiken då folk som var med under den första helgen säkert har åkt hem och troligtvis inte kommer att dyka upp under den andra helgen.
    Man har den senaste tiden följt diskussionen på olika squash-bloggar för att kunna förbättra svensk squash. Mycket är ju på gång och det var faktiskt väldigt kul att kolla på U-19 finalen som gick för ett par veckor sedan på Kungliga. Där spelade Alex Christenson och Johan Detter en otroligt bra match med kanon-squash och de visade där och har nog visat hela säsongen att de är att räkna med under säsongen.
    Båda kommer ju från Malmö och där har en satsning redan påbörjats sedan några år tillbaka med Squashgymnasiet och det såkallade MIA-projektet. Den första omgången av elever som gick där bland annat stora syskonen Detter och Sebastian Viktor visade sig ha lönat sig väldigt bra, där dessa bland annat för några år sen förde Sverige till en mycket meriterande 4:e plats i J-EM. Det finns en väldigt koncentration av spelarna i Malmö och där de får mycket bra förutsättningar att kunna utvecklas och sporras tillsammans under ledning utav främst junior landslagstränaren David McAlpine under ett riktigt träningsupplägg. Kan till och med tänka mig att det inte bara är Squash på programmet utan mycket annat. Lite synd att man inte har kunnat få till något sånt här hos oss uppe i Stockholm. Inget ont om förbundet men det vore härligt om man kunde upprätta något här eller iaf något sorts samarbete. Till exempel genom att samarbeta med Östsvenska Squashförbundet. Det finns bra killar o tjejer här också! Det visade de stockholms killar och tjejer och från övriga landet som var med i JSM. Men något samarbete skulle nog vara bra. Till och med för att utveckla de ungdomar som verkligen spelar och vill fortsätta att spela och träna squash och kanske någon vart i squashvärlden. Men de behöver ju ett oerhört stöd. Tyvärr är ju squash en sport som gör att man måste vara bland de bättre i världen för att kunna livnära sig på det. Då blir ju självklart utbildning, jobb och annat mycket viktigare då man måste överleva också. Och det är många i flera generationer som har gått förlorade eftersom kombinationen utav allting blev för mycket.
    Därför måste träningen bli mer övergripande för alla spelare tillsammans tycker jag. Det är för mycket "solokör" just nu. Varje spelare tränar på sitt egna sätt utan kanske ha koll på om den träningen verkligen är just så optimal för ens squashutveckling. För träning är inte bara squash och löpning utan så otroligt mycket mer. Därför måste man ha en övergripande tränare med specialiserade tränare under som kan hjälpa spelarna att kunna utvecklas. Dessa måste inte direkt vara bra på squash utan de ska ha koll på massa "squash-orienterad" träning, som till exempel smidighetsträning för överkroppen.
    Måste dock säga att jag inte riktigt vet hur de bästa i Sverige tränar men jag tror att det skulle kunna bli mycket stor skillnad med mer utvecklande träning genom att kolla på hur man tränar i andra sporter för att utveckla sig själva. Kolla på DIF som under 2000-talet gick över till stenhård hockey-försäsongsträning för att kunna dominera svensk fotboll mellan 2000-2003.
    Sedan tycker jag att det är viktigt att ta in lite expertishjälp från de lite äldre spelarna som verkligen har vait med i världstoppen och kanske kan hjälpa till på olika sätt för de vet ändå vad det är som krävs för att nå en toppnivå.
    Det viktiga är att alla arbetar ihop och försöker nå någon vart. Jag klagar absolut inte då jag vet att alla verkligen gör sitt bästa för att kunna främja svensk squash, spelare och ledare, men i vad man än gör så finns det alltid något att förbättra.
    Nu är dagen snart slut så snart är det dags att gå hem.
    Vi hörs snart igen och kom gärna med klagomål eller funderingar och så håller vi alla på Intersquash tummarna för Badr Abdel Aziz i helgen!
    Word
    Mohamed

    tisdag 20 januari 2009

    Junior SM 2009

    Efter ett antal år utan representation bland landets bästa juniorer fick vi förra helgen ett kvitto på att våran juniorsatsning har börjat ge resultat. Vi har i dagsläget ett 20-tal barn som två gånger i veckan tränas av Mohamed och Bolbol. Av dessa 20 valde vi ut 5 stycken som vi trodde hade bäst chans att göra resultat och det visade sig att vi hade rätt.
    Vi hade tre pojkar med i klassen Pojkar under 11: Peter Fischer; Nick Errington och Tor Hubrecht, samt två flickor med i Flickor u 13: Linnea Wallsten och Hanna Lishjko.
    I den yngsta klassen visade killarna vilka otroliga framsteg dem har gjort och det spelades en väldigt bra final mellan Peter och Nick där Peter lyckades vinna efter 3 välspelade game. Tor var också han jätteduktig och lyckades placera sig på en 4e plats.
    Båda våra tjejer hade fyra tuffa matcher under helgen och även dem visade hur duktiga dem blivit. Hanna lyckades efter ett antal kämpainsatser komma på en meriterande 3e plats medans Linnea fullständigt körde över sina motstånadare och tog hem sitt första av förhoppningsvis många SM-Guld.
    En lyckad helg med ett väldigt bra facit : 2 Guld, 1 Silver, 1 brons och en fjärdeplats något vi som tränare är väldigt glada och stolta över. Ett stort grattis till alla barnen och vi hoppas att utvecklingen fortsätter för då ser framtiden för Intersquash Club väldigt bra ut.

    Bolbol Aziz

    Rasmus drar till USA

    Sen årsskiftet befinner sig Rasmus Hult i San Diego, Usa ett halvår fram som utbytesstudent. Detta innebär att han inte kommer att spela mer denna säsong. Vi kommer sakna Rasmus under denna tid och önskar honom ett stort lycka till på detta äventyr!!


    Intersquash Club